No Image
No Image
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Greek
No Image
No Image
No Image  
No Image
No Image
No Image
No Image

Αναζήτηση

ΜΕΛΗ ΔΕΠ

 
No Image
No Image
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2014-2015 PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία Ψυχολογίας   

 

Οι εγγραφές των Α' ετών φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Τμήματος Ψυχολογίας, όπως παρουσιάζεται και περιγράφεται αναλυτικά στην κεντρική ιστοσελίδα του Παντείου Πανεπιστημίου www.panteion.gr, με τρόπο που περιγράφεται ακολούθως:

 
 
Προεγγραφή νεοεισακτέων

 

1. Από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας ανακοίνωσης και μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου 2014 (και ώρα 14.00) υφίσταται η δυνατότητα ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ των επιτυχόντων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Η προεγγραφή των βασικών στοιχείων των επιτυχόντων γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο οπουδήποτε βρίσκεται ο / η νεοειεσακτέος (α) φοιτητής (-τρια) και με κάθε μέσο, ως ακολούθως:
 • Εισαγωγή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που βρίσκετε εδώ.

 • Άνοιγμα πλαισίου ΠΡΟ-ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΈΣ

 • Εισαγωγή στο πλαίσιο που ανοίγει 

 1. ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

 2. ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟΥ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

 • ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 • Συμπλήρωση του e-mail με τον πάγιο τρόπο (λατινικούς χαρακτήρες).

 1. Προσοχή: η προεγγραφή δεν αφορά τους αλλοδαπούς φοιτητές.

 2. Όποιοι φοιτητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες προεγγραφής η εγγραφή θα γίνει κανονικά κατά τις ημέρες εγγραφής σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εγγραφών, όπως φαίνεται στη συνέχεια.

 3. Ως προς πιθανά προβλήματα κατά την προ-εγγραφή μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία της ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ είναι προαιρετική δεν σημαίνει ότι δεν πρεπει να προχωρήσετε και στην ΕΓΓΡΑΦΗ σας η οποία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου και με τις οδηγίες που ακολουθούν και παρουσιάζονται επίσης στην κεντρική ιστοσελίδα του Παντέιου Πανεπιστημίου, www.panteion.gr.


ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ του Τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών
 
Επιστημών και Ψυχολογίας θα πραγματοποιηθούν
 
τη  Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.00πμ. - 14.00μμ.

 Χώρος εγγραφής
Το ισόγειο του επταώροφου κτηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου (Συγγρού 136) που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Αλεξ. Πάντου (πίσω από το νεοκλασικό κτήριο Διοίκησης).
 
 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ : ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ  ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 

1. Αίτηση εγγραφής (από τη Γραμματεία )

2. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

3. Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.

4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

5. Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

6. Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). Αν η Βεβαίωση Πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη Δ/νση Δ.Ε. στην οποία υπάγεται το σχολείο.  

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗΚατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους ίδιους τους υποψήφιους ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ: ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. 1. Αίτηση εγγραφής (απο τη Γραμματεία)
 2. Στατιστικό δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ (από τη Γραμματεία).
 3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
 4. Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.
 5. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.(από τη Γραμμαατεία)
 6. Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
 7. Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). Αν η Βεβαίωση Πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη Δ/νση Δ.Ε. στην οποία υπάγεται το σχολείο.  
 8. Βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου, να προκύπτει ότι μετεγγράφησαν σ’ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω 3 Νομών (Φ.151/64998/Β6/15-6-2011(ΦΕΚ1307Β΄). 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗΚατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους ίδιους τους υποψήφιους ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ  ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΩΝ  Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Αίτηση εγγραφής (από τη Γραμματεία).
 2. Στατιστικό δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ (από τη Γραμματεία).
 3. Πρωτότυπος τίτλος απόλυσης επικυρωμένος από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του υποψηφίου.
 4. Βεβαίωση της μέσης γενικής βαθμολογίας του απολυτηρίου του, η οποία να έχει εκδοθεί από: i) το Υπουργείο Παιδείας ή από την αρμόδια Εκπαιδευτική Αρχή της χώρας του, ή ii) την Πρεσβεία της χώρας αυτής στην Ελλάδα, ή iii) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της Ελλάδας ή από τη Δ/νση ΠΟΔΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η μέση γενική βαθμολογία πρέπει να εκφράζεται σε εικοσάβαθμη (0-20) κλίμακα, με άριστα το 20 και ελάχιστο το 0. Για τους κατόχους απολυτηρίου Λυκείου της Κυπριακής Δημοκρατίας απαιτείται Βεβαίωση Πρόσβασης με το γενικό βαθμό.
 5. Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας, από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που κατέχει ο υποψήφιος του παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αυτής. Η εν λόγω βεβαίωση δεν απαιτείται για τους κατόχους απολυτηρίου Λυκείου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 6. Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας, από την οποία να προκύπτει η χώρα, το πρόγραμμα σπουδών της οποίας ακολουθεί το σχολείο αποφοίτησης του υποψηφίου. Η εν λόγω βεβαίωση δεν απαιτείται για τους κατόχους απολυτηρίου Λυκείου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 7. Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει φοιτήσει με πλήρη φοίτηση την τελευταία τάξη του Λυκείου ή του αντίστοιχου σχολείου στη χώρα αποφοίτησής του, δηλαδή ο μαθητής να έχει παρακολουθήσει τα οικεία μαθήματα από την έναρξη του διδακτικού έτους και καθ’ όλη τη διάρκειά του.
 8. Βεβαίωση που να δείχνει την καταγωγή του υποψηφίου και των γονέων του. (Να προκύπτει σαφώς ότι κανένας από αυτούς δεν έχει ελληνική καταγωγή).
 9. Ευκρινές φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου (VISA), ταυτότητας ή της άδειας παραμονής αν ο υποψήφιος διαμένει στην Ελλάδα
 10. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος:
 1. δεν είναι απόφοιτος ελληνικού σχολείου που λειτουργεί στην Ελλάδα,
 2. δεν είναι κάτοχος πτυχίου σχολής ή τμήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας,
 3. δεν έχει εισαχθεί σε σχολή ή τμήμα της Ανώτατης Εκπ/σης της Ελλάδας το έτος 2012 ή προγενέστερα. Οι υποψήφιοι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνουν υπεύθυνα ότι κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης του τρέχοντος έτους.
 4. δεν έχει αποκτήσει δια αλληλογραφίας τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού,
 5. έχει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξή του στην ειδική κατηγορία όπου υπάγεται και θα τα προσκομίσει για την εγγραφή του στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος της εισαγωγής του.

 

►   Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν υποβάλει την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση μαζί με το ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο στην αρμόδια Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου Αιτήσεων Συμμετοχής και Μηχανογραφικών Δελτίων Αλλοδαπών-Αλλογενών και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών – Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής, την οποία καταθέτουν και στη Γραμματεία ή συμπληρώνουν εκ νέου.

 

Προϋπόθεση για την εγγραφή των επιτυχόντων, εκτός των ανωτέρω, είναι η γνώση της ελληνικής γλώσσας. Αυτή αποδεικνύεται με βεβαίωση του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθήνας ή του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ΄) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Η βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται, αν ο εισαγόμενος έχει τίτλο απόλυσης από Κυπριακό σχολείο.

 

► Οι επιτυχόντες που δεν έχουν την ανωτέρω βεβαίωση κατά το έτος εισαγωγής  ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά την προσκόμιση αυτής μέσα στην προθεσμία εγγραφών των νεοεισαγόμενων φοιτητών με την οικεία ειδική κατηγορία του επόμενου έτους. Σε αντίθετη περίπτωση ο εισαγόμενος χάνει το δικαίωμα εγγραφής του.  

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 1. Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. 
 2. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους ίδιους τους υποψήφιους ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.
 3. Όλα τα δικαιολογητικά που εκδίδονται από ξένη υπηρεσία (σχολείο, άλλη εκπαιδευτική αρχή κ.λπ.) πρέπει να είναι: 
 • Επικυρωμένα πάνω στο πρωτότυπο για τη γνησιότητα της υπογραφής αυτού που τα υπογράφει από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από διπλωματική αρχή της ξένης χώρας στην Ελλάδα με επικύρωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
 • Μεταφρασμένα από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Επίσης, γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν.Δ. 3026/1954.
 • ΚΥΠΡΟΣ:  Όσον αφορά τη χώρα μας, είναι ελεύθερα περαιτέρω επικύρωσης α. τα δημόσια έγγραφά της και β.  τα ιδιωτικά επικυρωθέντα από τις δημόσιες αρχές της Κύπρου.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 1. Οι απόφοιτοι ελληνικού σχολείου που λειτουργεί στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις διατάξεις αυτές (Φ.151/41977/Β6/06-04-2011, ΦΕΚ 832Β/12-05-2011).
 2. Δεν γίνονται δεκτοί οι τίτλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού που έχουν αποκτηθεί δι’ αλληλογραφίας.
 3. Στις περιπτώσεις πολιτικών προσφύγων που δεν διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αναγκαία η επικοινωνία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (τηλ. 210-3800990)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Αίτηση εγγραφής (από τη Γραμματεία).
 2. Στατιστικό δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ (από τη Γραμματεία).
 3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
 4. Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑ.Λ. Α΄.
 5. Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.Βεβαίωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ή Χημικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, από την οποία να προκύπτει η βράβευσή τους και το βραβείο που τους απονεμήθηκε.Βεβαίωση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν και τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που λαμβάνονται υπόψη για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο Τμήμα ανήκουν στα μαθήματα της κατεύθυνσης που παρακολούθησαν στο  Λύκειο οι υποψήφιοι, αν πρόκειται για αποφοίτους ΓΕΛ  ή
 6. Βεβαίωση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν είναι συναφές με το μάθημα ειδικότητας στο οποίο εξετάζονται οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) για την εισαγωγή τους στο συγκεκριμένο Τμήμα ΤΕΙ, αν πρόκειται για κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ-Α.

Αντίστοιχα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους αποφοίτους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Φυσικής  ή Βιολογίας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους ίδιους τους υποψήφιους ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία Ψυχολογίας   

 

Σχολή ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει την οργάνωση και λειτουργία από το Ακαδημαϊκό έτος 2014 -2015 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο:  «Ψυχολογία» σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ’ αρ. 2318/28-8-2014, τ. Β΄.

Στόχος του ΠΜΣ είναι η επέκταση, αξιοποίηση και εμβάθυνση της θεωρητικής και ερευνητικής δραστηριότητας, που αναπτύσσεται σε προπτυχιακό επίπεδο . Η αξιοποίηση της δραστηριότητας αυτής, μέσω της εκπαίδευσης φοιτητών σε μεταπτυχιακό επίπεδο φιλοδοξεί να προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα δημιουργικούς και αυτόνομους ερευνητές ταυτόχρονα δε και αποτελεσματικούς επαγγελματίες στο χώρο των εφαρμογών.

Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) στην «Ψυχολογία» (Masters Degree in Psychology) με τις παρακάτω κατευθύνσεις.

 1.    «Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων» (Social Psychology of Conflicts):

Η Σύγκρουση αποτελεί κομβικό ζήτημα της κοινωνικής ψυχολογίας τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης. Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές, μεθοδολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις των Συγκρούσεων σε διαφορετικά επίπεδα ανάλυσης (πχ ενδο-ατομικές συγκρούσεις και ταυτότητες, διαπροσωπικές συγκρούσεις, διομαδικές συγκρούσεις, συγκρούσεις κοινωνικών θέσεων και συγκρούσεις σε επίπεδο πεποιθήσεων και ιδεολογίας). Η θεωρητική ενασχόληση και η ερευνητική πρακτική σε θέματα συγκρούσεων στα πλαίσια της κοινωνικής ψυχολογίας επιτρέπει τη μελέτη της κοινωνικής σταθερότητας και μεταβολής καθώς και της καινοτομιας.  Οι γνώσεις που αποκτούν οι φοιτητές/τριες της κατεύθυνσης τούς δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τόσο στο πεδίο της έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία όσο και στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε πολλά πεδία της κοινωνικής ζωής (για παράδειγμα κοινωνική επιρροή και επικοινωνία, διαπραγματεύσεις, διομαδικές σχέσεις σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, διαχείριση διαπροσωπικών συγκρούσεων). 

 

2.     «Θετική Ψυχολογία: Εφαρμογές Συμβουλευτικής» (Positive Psychology: Applications in consulting):

Αυτή η κατεύθυνση συνδυάζει τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας με την θεωρία πολυπλοκότητας και κοινωνικών δικτύων. Η έμφαση της Θετικής Ψυχολογίας στην ανάπτυξη των ταλέντων, κλίσεων, δυνατοτήτων και δυναμικών εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων και στην αλληλοεπίδραση ατόμου και κοινωνίας. Σ’ αυτό το εννοιολογικό πλαίσιο παρουσιάζονται τα θεωρητικά μοντέλα, οι ερευνητικές προσεγγίσεις και ευρήματα και οι εφαρμογές στο χώρο της συμβουλευτικής. Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις στα παραπάνω πεδία μέσα από την εμβάθυνση στη βιβλιογραφία και την διεξαγωγή έρευνας, με έμφαση στη συμβουλευτική.  Η κατεύθυνση δίνει τη δυνατότητα στους/στις φοιτητές/τριες να συνεχίσουν στο πεδίο της έρευνας ή να ασχοληθούν με παρεμβάσεις και επαγγελματικές εφαρμογές συμβουλευτικού χαρακτήρα σε ατομικό, διαπροσωπικό, ομαδικό και διομαδικό πεδίο.

 

3.  «Ταυτότητα και Διαπροσωπικές Σχέσεις» (Identity and Interpersonal Relationships):

Η αντίληψη εαυτού και η ταυτότητα των ατόμων διαμορφώνεται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις, την υπαγωγή σε κοινωνικές ομάδες, καθώς και την άμεση, έμμεση, νοερή και συμβολική επίδραση του κοινωνικού πλαισίου. Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις στα πεδία του εαυτού, της ταυτότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από την εμβάθυνση στη βιβλιογραφία και την διεξαγωγή έρευνας.  Ο θεωρητικός και μεθοδολογικός εξοπλισμός που αποκτούν οι φοιτητές/τριες της κατεύθυνσης τούς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πεδίο της έρευνας ή να ασχοληθούν με παρεμβάσεις και επαγγελματικές εφαρμογές συμβουλευτικού χαρακτήρα σε ατομικό, διαπροσωπικό, ομαδικό και διομαδικό πεδίο.

 

4.  «Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία» (Applied Cognitive and Developmental Psychology):

Οι τομείς της Γνωστικής και της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας ανήκουν παραδοσιακά στα κλασικά θεωρητικά αντικείμενα της ψυχολογικής επιστήμης.  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διεθνώς ζωηρό ενδιαφέρον για τα παραπάνω αντικείμενα, το οποίο εκφράζεται τόσο στο πεδίο της έρευνας όσο και στων εφαρμογών.  Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές, μεθοδολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις του γνωστικού και αναπτυξιακού τομέα, με έμφαση στις τελευταίες, δηλαδή στις δυνατότητες εφαρμογής στο πεδίο.  Οι εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτούν οι φοιτητές/τριες της κατεύθυνσης τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πεδίο της έρευνας και των επαγγελματικών εφαρμογών που προκύπτουν από αυτήν.

 

 

 

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ, ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΙΣ 20/10/2014

 

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Εαρινό Εξάμηνο ενώ η κατεύθυνση "Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία" δε θα δέχεται υποψηφιότητες αυτό το Ακαδημαϊκό Έτος

 

 

 
4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία Ψυχολογίας   

 

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών, της ΕΛ. Ψ.Ε.
 
Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας με χαρά σας προσκαλεί στο φετινό μας συνέδριο, 3-5 Οκτωβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγεωργα ΙΙ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!  Τελειόφοιτοι και απόφοιτοι θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους πτυχιακές εργασίες και αναμένουν από όλους αλλά κυρίως από εσάς, συμφοιτητές και συμφοιτήτριες, να τους δείξετε την αναγνώριση και υποστήριξη της πιο προσωπικής δουλειάς των φοιτητικών τους χρόνων με την παρουσία σας στο συνέδριο.
Η υποβολή αιτήσεων για ανακοίνωση πτυχιακών εργασιών στο συνέδριο παρατείνεται μέχρι τις 14/9/2014.  Οι ενδιαφερόμενοι για ανακοίνωση φοιτητές θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους επόπτες τους.
Για την παρακολούθηση του συνεδρίου αρκεί η εγγραφή (κόστος 10 ευρώ) το μεσημέρι της 3/10/2014 και το πρωί της 4/10/2014 έξω από το αμφιθέατρο Σάκη Καράγεωργα ΙΙ.
Περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο για την υποβολή ανακοίνωσης υπάρχουν στον ιστότοπο
για ειδικότερα ερωτήματα μπορείτε να γράψετε στην Οργανωτική Επιτροπή στο
 
 
 
 
 
  
Πρόσκληση εθελοντών για την υποστήριξη
του 4ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
 
Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών προσκαλεί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην οργανωτική υποστήριξή του συνεδρίου που διεξάγεται 3-5 Οκτωβρίου στην Αιθ. Σάκη Καράγιωργα ΙΙ στο Πανεπιστήμιό μας και διοργανώνει για την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία το Τμήμα Ψυχολογίας.  Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση για τη συνεισφορά τους με την υπογραφή του Προέδρου του Τμήματος Ψυχολογίας και του Προέδρου της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας.
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και την 22/9/2014 στην Οργανωτική Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση psystudent@panteion.gr.
Γενικότερες πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στον ιστότοπο www.kordoutis.gr/psyconf
 
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Π. Κορδούτης
Καθηγητής
 

 
 

 

 
ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία Ψυχολογίας   

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  20 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΣΤΗ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

Σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας της 2.7.2014, ο Καθηγητής του Τμήματος Γρηγόρης Ποταμιάνος, διοργανώνει Ανώτερο Σεμινάριο στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία», το οποίο απευθύνεται σε απόφοιτους του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου  των δύο τελευταίων ετών.

Το Σεμινάριο έχει διάρκεια ενός έτους, δεν προβλέπονται δίδακτρα και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΘΥΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΉ, ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ  ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,  ΚΑΤΆ ΤΟ ΔΙΆΣΤΗΜΑ 1-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014.

 

ΤΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

 1. Αίτηση υποψηφιότητας
 2. Αντίγραφο πτυχίου
 3. Βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα περιλαμβάνει τεκμηριωμένα στοιχεία για τις σπουδές, και τα κίνητρα για μεταπτυχιακές σπουδές.
 4. Βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς.

 

Η ΑΡΧΙΚΗ επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα, και στη συνέχεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο, η τελική επιλογή θα γίνει από τους Διδάσκοντες του Σεμιναρίου, με ιεράρχιση των παρακάτω κριτηρίων:

 1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 2. ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ

 

       Ο Πρόεδρος του Τμήματος

(Η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο)

 Καθηγητής Ρόμπερτ-Τσάρλς Μέλλον

 
EXETASTEA YLH EARINON PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία Ψυχολογίας   

.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5
No Image
No Image No Image No Image
No Image
No Image Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1805756
No Image
No Image
bursa escort eskisehir escort escort ankara meme buyutme meme kucultme Huseyin guner